четвъртък, април 10

Худини и островът на британските затворници


Худини бил ненадминат маг, а също и легендарен ключар. Твърдял, че може да избяга от килията на който и да е затвор в света за по-малко от час, стига да влезе в нея с дрехите, в които обикновено е облечен. Един малък град на Британските острови построил нов затвор, с който неимоверно се гордеел. Жителите му отправили предизвикателство към Худини. "Хайде да опитаме" - казали те. Худини приел.
Затворили го в една килия и той се заловил за работа. В колана му имало скрито гъвкаво, твърдо и издържливо 30 сантиметрово парче стомана, с което отключвал катинарите. След 30 минути от самочувствието му не останала и следа. След един час целият плувал в пот. Два часа по-късно Худини буквално припаднал пред вратата - която се отворила. Виждате ли, тя така и не била заключена, освен в неговото съзнание, което пък означава, че била толкова здраво залостена, все едно хиляда ключаря са сложили най-добрите си катинари. Едно леко побутване и Худини би могъл да я отвори без всякакво усилие. Нерядко лекото побутване е единственото, от което имате нужда, за да отворите вратата на шанса пред себе си.
В играта на живота, когато избирате своите цели и отключвате съзнаниета си, ще откриете, че светът открива богатствата и наградите си за вас. Реално погледнато, повечето врати са заключени единствено във вашета съзнание. Или трябваше да кажа "бяха заключени"... ;)
из "Ще се срещнем на върха" на Зиг Зиглър
източник:http://www.hemuz.org/